Το εμβόλιο της Moderna οδεύει επίσης προς έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ

Το εμβόλιο της Moderna κατά της COVID-19 φαίνεται να οδεύει προς την έγκρισή του από τις ρυθμιστικές αρχές αυτή την εβδομάδα, καθώς τα αρμόδια στελέχη του αμερικανικού ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA) δεν διατύπωσαν σημαντικές νέες ανησυχίες για αυτό σε έγγραφα που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τρίτη.

Οι αξιολογητές του FDA ανέφεραν ότι το εμβόλιο δυο δόσεων της Moderna είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην πρόληψη επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19 και δεν επεσήμαναν συγκεκριμένα θέματα ασφάλειας στη χρήση του εμβολίου από ενήλικους άνω των 18 ετών.

Τα σχόλια διατυπώνονται σε έγγραφα που συντάχθηκαν για τη συνεδρίαση ανεξάρτητων ειδικών την Πέμπτη, οι οποίοι θα συζητήσουν εάν θα επικυρώσουν την εξουσιοδότηση επείγουσας χρήσης (EUA) για το εμβόλιο της Moderna.

Το εμβόλιο της Moderna είναι το δεύτερο που αξιολογεί ο FDA, μετά από αυτό των Pfizer και BioNTech, για το οποίο δόθηκε εξουσιοδότηση επείγουσας χρήσης την περασμένη εβδομάδα.

Τα νοσοκομεία άρχισαν να χρησιμοποιούν τα εμβόλια της Pfizer τη Δευτέρα και οι ΗΠΑ βασίζονται στο εμβόλιο της Moderna προκειμένου να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για την ανοσοποίηση 20 εκατ. ανθρώπων αυτόν τον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ