Συρίγος: Αισιόδοξα τα πρώτα συμπεράσματα για το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο

Συρίγος: Αισιόδοξα τα πρώτα συμπεράσματα για το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο

Σε δοκιμή Φάσης 2 είναι το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικόν», ενώ στο τέλος του καλοκαιριού θα δημοσιευτούν τα οριστικά συμπεράσματα.

Όπως είπε ο διευθυντής της κλινικής παθολογίας-ογκολογίας του νοσοκομείου «Σωτηρία», Κωνσταντίνος Συρίγος στον ΑΝΤ1 πραγματοποιούνται δοκιμές στα δυο ελληνικά νοσοκομεία σε 60 ασθενείς στο «Σωτηρία» και σε 30 στο «Αττικόν».

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, στο Ισραήλ έχουν ήδη γίνει δοκιμές Φάσης 1 για την τοξικότητα του σκευάσματος.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το φάρμακο χορηγείται επιπλέον της υπόλοιπης θεραπείας, σε ασθενείς με μέτρια νόσηση, ενώ αποτελεί αντιφλεγμονώδες φάρμακο και όχι αντι-ιικό. Στόχος του, σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, είναι να αποτρέψει την προκλήση φλεγμονής, που τις περισσότερες φορές είναι θανατηφόρα.

Τόνισε, επίσης, πως είναι νωρίς ακόμα για οριστικά συμπεράσματα, ωστόσο οι πρώτες εικόνες καθιστούν τους γιατρούς «πολύ αισιόδοξους».

Τέλος, ο καθηγητής ανέφερε πως η δοκιμή θα έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι σε 120 ασθενείς και τότε θα ανακοινωθούν και τα οριστικά συμπεράσματα για το φάρμακο που, αν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις, θα χορηγείται και για κατ' οίκον χρήση.
 

Πηγή: skai.gr