Sputnik-V: Η Ρωσία προγραμματίζει να παράγει 4 εκατ. δόσεις μηνιαίως από Φλεβάρη

Περίπου 4 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού θα παράγονται μηνιαίως από τον μήνα Φεβρουάριο, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι, Αλέξαντρ Γκίντσμπουργκ.

«Είναι εφικτό να φθάσουμε στους αριθμούς εκείνους που είχαν προγραμματισθεί νωρίτερα, και είναι περίπου 4 με 5 εκατομμύρια δόσεις μηνιαίως. Νομίζω ότι τον Φεβρουάριο θα παράγουμε ήδη 4 εκ. δόσεις του εμβολίου μηνιαίως. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να λέει ότι αυτό είναι ανέφικτο», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ, διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν παραχθεί 1,5 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V και έως την 1η Φεβρουαρίου θα έχουν παραχθεί επιπλέον 2-2,5 εκατομμύρια δόσεις.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού ξεκίνησε σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας στα μέσα Δεκεμβρίου. Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε χθες εντολή να αρχίσει από την ερχόμενη εβδομάδα ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού.

Μέχρι στιγμής όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) το οποίο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου και το προωθεί στο εξωτερικό, έχουν εμβολιασθεί περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ