Σουρβίνος στον ΣΚΑΪ: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για τήρηση των μέτρων σε ιδιωτικές κλινικές (vid)

Την εντατικοποίηση των ελέγχων σε ιδιωτικές κλινικές, υγειονομικά και νοσηλευτικά ιδρύματα προκειμένου να είναι βέβαιο ότι τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ αναφορικά με την πανδημία του κορωνοιού εφαρμόζονται και τηρούνται, προανήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΙ Ο  Γιώργος Σουρβίνος καθηγητής κλινικής ιολογίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ.

Φαινόμενα όπως αυτά στις κλινικές Κασταλία και Ταξιάρχες δεν πρέπει να επαναληφθούν με κανέναν τρόπο και γίνονται το έναυσμα για περαιτέρω ελέγχους σε κλινικές προκειμένου να διαπιστωθεί το πόσο εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, υπογράμμισε ο καθηγητής προσθέτοντας πως στο προσεχές διάστημα «προφανώς θα υπάρξουν ενέργειες θα γίνει διερεύνηση και έλεγχος ότι όλα τα υγειονομικά και νοσηλευτικά ιδρύματα λειτουργούν με τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργούν».

Ο καθηγητής χαρακτήρισε σημεία προς αποφυγήν, σε σχέση με τα άριστα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, τα περιστατικά κρουσμάτων κορωνοιού στις εν λόγω κλινικές.

«Αποτελούν την εξαίρεση και ευτυχώς ελήφθησαν άμεσα μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής εξηγώντας πως στις συγκεκριμένες δύο νοσηλευτικές δομές, έχουν σπεύσει ειδικά κλιμάκια, έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό, έχουν γίνει οι κατάλληλες συστάσεις και θα υπάρξει επανέλεγχος ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

«Έχουν δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες και έγιναν άμεσα τα τεστ τόσο στο προσωπικό όσο και στους ασθενείς ή συνοδούς που ήρθαν σε επαφή. Γνωρίζουμε τα αποτελέσματα ήδη, ξέρουμε τους θετικούς και έχουν μπει σε καραντίνα» ανέφερε προσθέτοντας πως σε μεγάλο βαθμό έχει γίνει η ιχνηλάτηση των επαφών, έχουν παρθεί δείγματα τους και αναμένονται σύντομα αποτελέσματα.
« Ελπίζουμε να μην έχουμε αύξηση των θετικών κρουσμάτων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κος Σουρβίνος.

Σχολιάζοντας την πληροφορία πως ένας εκ των γιατρών που επισκεπτόταν τους «Ταξιαρχες»  συνέχιζε να κάνει απογευματινά ιατρεία παρά τον συναγερμό που είχε σημάνει στην κλινική και είναι κρούσμα κορωνοιού, ο κος Σουρβίνος δήλωσε πως έχει ταυτοποιηθεί και εργαστηριακά πως είναι θετικός στον ιό και επί του θέματος έχει επιληφθεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Παράλληλα έχει κινηθεί διαδικασία ιχνηλάτησης για τους ασθενείς τους οποίους εξέτασε.

Πηγή: skai.gr