Σαρωτικοί έλεγχοι στη Λάρισα: Λήφθηκαν άνω των 600 δειγμάτων - Ενδεχόμενο «μίνι καραντίνων»

Πάνω από 600 δείγματα έλαβαν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον οικισμό των Ρομά στη μεγάλη υγειονομική επιχείρηση στη Νέα Σμύρνη Λάρισας μετά τον εντοπισμό 11 κρουσμάτων κορωνοϊού που προκάλεσαν συναγερμό στις αρχές. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έγιναν παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. 
Θα περιμένουμε ένα μέρος των αποτελεσμάτων εντός της ημέρας και τα επόμενα την Πέμπτη. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας θα έρθει στη Λάρισα με κινητή μονάδα για να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όσους Ρομά έλειπαν σήμερα. 

Το σχέδιο προβλέπει επαναληπτικές δειγματοληψίες σε 3 φάσεις (σήμερα, την 7η και την 14η μέρα) και προβλέπει ανά φάση και διαδικασίες καραντίνα σε καραντίνα, ήτοι σε οικοδομικά τετράγωνα αλλά και γειτονιές με θετικά κρούσματα, εφόσον αυτά προκύψουν, αλλά και με μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά, με ήπια ή μη συμπτωματολογία,  σε ειδικό ιατρικό κέντρο που λειτουργεί στην περιοχή μετά από συνεργασία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19.

Αυστηρό μήνυμα πως η Περιφέρεια “δε θα αφήσει να κινδυνεύσει ούτε στιγμή η Λάρισα και η Θεσσαλία για κανέναν και για τίποτε” έστειλε με δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με αφορμή το νέο μπαράζ δειγματοληψιών που ξεκίνησε στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη.
 

Πηγή: skai.gr