Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Γκαμπόν

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό ανακοινώθηκε χθες Πέμπτη από την κυβέρνηση της Γκαμπόν: πρόκειται για υπήκοο της χώρας που επέστρεψε από το Μπορντό (Γαλλία).

«Πρόκειται για συμπατριώτη μας ηλικίας 27 ετών», ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του έπειτα από μια «διαμονή στην Μπορντό», εξήγησε η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της.

«Με την επιστροφή του στη Λιμπρβίλ, θερμομετρήθηκε» και «δεν παρουσίαζε κανένα σύμπτωμα», αναφέρει το δελτίο Τύπου. «Την επομένη», όμως, με «βήχα, πόνο στο λαιμό και δυσκολία στην αναπνοή» εισήχθη σε νοσοκομείο, συνεχίζει το κείμενο.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πως προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, τόνισε η κυβέρνηση. «Η κατάσταση του ασθενούς βελτιώνεται προοδευτικά», ενώ «ο εντοπισμός των επαφών του βρίσκεται σε εξέλιξη», προσθέτει η ανακοίνωση των αρχών της χώρας της δυτικής Αφρικής.

Με αυτή την ανακοίνωση, στην Αφρική πλέον καταμετρώνται 134 κρούσματα και τρεις θάνατοι, κατά έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση ανακοινώσεις των αρχών των κρατών της ηπείρου ως την Πέμπτη στις 19:00 [ώρα Ελλάδας].

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ