ΠΟΥ: Πειραματικό φάρμακο για τον Έμπολα μπορεί να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα του κορωνοϊού

Ένα φάρμακο που ήταν σε πειραματικό στάδιο για την αντιμετώπιση του Έμπολα φαίνεται να δίνει τη λύση στην νέα επιδημία του κορωνοϊού.

Μετά από επίσημη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το συγκεκριμένο φάρμακο, που είχε παραχθεί από την βιοτεχνολογική εταιρεία Gilead Sciences, παρουσιάζει ενδείξεις ότι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των συμπτωμάτων του θανάσιμου κορωνοϊού.

«Υπάρχει μόνο ένα φάρμακο τώρα που νομίζουμε ότι μπορεί να έχει πραγματική αποτελεσματικότητα», δήλωσε ο Μπρους Έιλουαρντ, βοηθός του γενικού διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο.

Οι υπάλληλοι του ΠΟΥ πρόσθεσαν ότι οι κλινικές δοκιμές για το συγκεκριμένο φάρμακο στους ανθρώπους πραγματοποιούνται τώρα και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα εντός εβδομάδων.

Η Gilead Sciences επιβεβαίωσε στο CNN ότι συνεργάζεται με τις υγειονομικές αρχές της Κίνας σε δύο δοκιμές για ασθενείς που έχουν μολυνθεί με τον Covid-19.

«Οι δύο μελέτες, μία σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα και μία σε ασθενείς με μέτρια συμπτώματα, συγκεντρώνουν αυτή τη στιγμή συμμετέχοντες και αναμένουμε αποτελέσματα τον Απρίλιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Gilead Sciences.

Ο κορωνοϊός μετατρέπεται γρήγορα σε μια «οικονομική πανδημία».

Η Gilead Sciences, ωστόσο, δεν είναι η μόνη εταιρεία φαρμάκων που ελπίζει να βρει μια επιτυχημένη θεραπεία για τον κορωνοϊό. 

Οι φαρμακευτικοί κολοσσοί Johnson & Johnson (JNJ) και GlaxoSmithKline (GSK), επίσης, εργάζονται σε εμβόλια.

Πηγή: CNN