Περιφέρεια Αττικής: Αγορά αναπνευστήρων και κρεβατιών ΜΕΘ-ΜΑΦ ύψους 740.000 ευρώ

Στην αγορά απαραίτητων υγειονομικών μηχανημάτων και κλινών για Εντατικές Μονάδες προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής με την έγκριση σχετικού κονδυλίου ύψους 740.000 ευρώ, συνδράμοντας έτσι στη θωράκιση του υγειονομικού μας συστήματος για την αποτελεσματικότερη προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Τις σχετικές ενέργειες προχώρησε με ταχείς ρυθμούς ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, κατόπιν εντολής του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη. Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκαν 18 αναπνευστήρες, 10 (τύπου Β) για το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και 8 αναπνευστήρες ΜΕΘ για το Νοσοκομείο Αττικό, Επίσης η Περιφέρεια θα προμηθευτεί 50 κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ τα οποία θα διαθέσει στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ και 18 κρεβάτια στις ΜΕΘ Εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο περιφερειάρχης αναγνωρίζοντας τη σημασία της θωράκισης του υγειονομικού μας συστήματος σημείωσε ότι «ενεργοποιώντας έναν άγονο διαγωνισμό του παρελθόντος βρήκαμε άμεσα λύσεις και διεξόδους και διαθέτουμε σε νοσοκομεία της Αττικής έναν αρχικό αλλά πολύ κρίσιμο εξοπλισμό για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας».

Πηγή: skai.gr