Ο χάρτης του κορωνοϊού: Στην Θράκη τα περισσαότερα κρούσματα- Οι δήμοι «σε κόκκινο»

Στα δεκαέξι ανέρχονται τα νέα κρούσματα  κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3302 (ημερήσια μεταβολή +0.5%).

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων έχεις ως εξής: 8 στην Ξάνθη εκ των οποίων 5 είναι στο δήμο Μύκης και πιο συγκεκριμένα 2 στον Εχίνο και 3 στο δήμο Ξάθης, 1 στη Ροδόπη, 2 στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, 2 στην Αθήνα, 1 στην Εδεσσα και 2 εισαγόμενα από το εξωτερικό που εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα.

Από το σύνολο των 3302 κρουσμάτων, 728 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1844 (55.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Όπως αποτυπώνεται στον σημερινό χάρτη επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοιού στις "κόκκινες" περιοχές συγκαταλέγονται η Ξάνθη, η Αργολίδα, η Λάρισα, η Κοζάνη κι η Καστοριά.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι περιοχές του Έβρου, Δράμας , Εύβοιας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας κι η Αττική. 

Ενώ περιοχές με την λιγότερη και ελάχιστη επίπτωση θεωρούνται οι νομοί μεσσηνίας, Σερρών, Φθιώτιδας, η Κρήτη και το Βορειανατολικό Αιγαίο, αντίστοιχα.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 190 θάνατοι. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (87.5% άνδρες).

Πηγή: skai.gr