Κλείσιμο

Νότια Κορέα: 3 επιπλέον θάνατοι - 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν πως κατέγραψαν 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη χώρα της Ασίας που πλήττεται πιο σκληρά εξαιρουμένης μόνο της ηπειρωτικής Κίνας σε 7.513.

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 αυξήθηκε κατά 3 σε συνολικά 54, ανακοίνωσαν τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC). Αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα νεότερα δεδομένα αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο ρυθμός της επιβεβαίωσης των νέων κρουσμάτων στη Νότια Κορέα μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ημερών χθες Δευτέρα. Η εξέλιξη αυτή καταγράφηκε καθώς πλέον οι περισσότεροι από τους χονδρικά 200.000 πιστούς μιας χριστιανικής αίρεσης στη Νότια Κορέα η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κρίσης έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν άφησε χθες να διαφανεί ότι τρέφει κάποιες ελπίδες για την πορεία των προσπαθειών περιορισμού της επιδημίας, καταγράφοντας την πτωτική τάση στην εξάπλωση του SARS-CoV-2, που εκτίμησε πως θα μπορούσε να οδηγήσει σε φάση σταθεροποίησης της κατάστασης. Ωστόσο, προειδοποίησε πως ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς για να εκφράζεται αισιοδοξία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ