Νέος πρόεδρος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας ο καθηγητής Γεωργιος Τσιβγουλης

Στη θέση του προέδρου της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας εκλέχθηκε ο Καθηγητης Νευρολογίας και Διευθυντής της Β Νευρολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» κ. Γεωργιος Τσιβγουλης.

Η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά το 1936 και μέχρι το 1987 αποτελούσε με την Ψυχιατρική Εταιρεία, ενιαία εταιρεία. Το 1987 ιδρύθηκε η αυτόνομη Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία (Ε.Ν.Ε.).

Η Ε.Ν.Ε. αποτελεί Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με Σκοπός της Ε.Ν.Ε. είναι η προαγωγή της Νευρολογίας στην Ελλάδα και ειδικότερα των τομέων της Επιστήμης που αφορούν στην έρευνα της προέλευσης, στην πρόληψη και στην θεραπεία των διαταραχών του Νευρικού Συστήματος καθώς και στην κοινωνική αποκατάσταση των πασχόντων από νευρολογικά νοσήματα. Επίσης, στους στόχους της Εταιρείας συμπεριλαμβάνονται η προαγωγή της εκπαίδευση και της ερευνητικής δραστηριότητας των ειδικών και ειδικευομενων Νευρολόγων Ιατρών.

Η εταιρεία απαρτίζεται από τακτικά, δόκιμα, πρόσεδρα, επίτιμα και αντεπιστέλλοντα μέλη και διοικείται από ένα επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο που έχει διετή θητεία.

Αναλυτικά ή νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου:

Πρόεδρος               Γ.Τσιβγούλης
Αντιπρόεδρος        Κ.Βαδικόλιας
Γεν.Γραμματέας    Ν.Γρηγοριάδης
Ταμίας                    Γ.Ρούντολφ
Μέλη                      Θ.Αβραμίδης
                               Κ.Βουμβουράκης
                               Ι.Ελλούλ
                              Κ.Κυλιντηρέας
                              Τ.Ντόσκας

Πηγή: skai.gr