Με ποιους τρόπους επηρεάζει η ημικρανία την καθημερινότητά σου

Η αλήθεια είναι πως μόνο αν έχεις βιώσει την ημικρανία ή την έχει ζήσει κάποιος στο στενό σου περιβάλλον, μπορείς να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Οι περισσότεροι νομίζουν πως η ημικρανία είναι ακόμη ένας έντονος πονοκέφαλος. Όσοι όμως έχουν διαγνωστεί με αυτή, μπορούν να σου πουν ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.

Συχνά ξεκινά από έντονους πονοκεφάλους για να φτάσει σε ναυτία, πολυήμερη αδιαθεσία, ευαισθησία στο φως και τους ήχους κ.λπ. Η ημικρανία θεωρείται μία νευρολογική πάθηση που μπορεί να επηρεάσει πολλές πτυχές της ζωής του ατόμου.

Στην επαγγελματική ζωή
Συχνά, ακόμη κι από έναν απλό πονοκέφαλο, το βρίσκουμε εξαιρετικά δύσκολο να συγκεντρωθούμε στη δουλειά. Φαντάσου, λοιπόν, πόσο δυσκολότερο είναι αυτό για έναν άνθρωπο με ημικρανία. Κάποιοι αναγκάζονται ακόμη και να ζητήσουν άδεια από την δουλειά τους, καθώς οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται ξαφνικά ανυπόφορη. Για άλλους πάλι, είναι το εργασιακό περιβάλλον αυτό που πυροδοτεί τα ξεσπάσματα της ημικρανίας, καθώς δεν υπάρχει καθαρός αέρας, υπάρχει ωστόσο άφθονο στρες και φασαρία.

Στην προσωπική και κοινωνική ζωή
Από την άλλη, η ημικρανία μπορεί να επηρεάσει και την κοινωνική ζωή του ατόμου. Ακόμη και με έναν μικρό πονοκέφαλο κούρασης, ίσως αισθάνθηκες ότι πρέπει να ακυρώσεις τα βραδινά πλάνα με την παρέα. Για τους ανθρώπους με ημικρανίες αυτό είναι ένα σύνηθες σενάριο. Το χειρότερο είναι ότι είναι εντελώς απρόβλεπτη. Μπορεί να έρθει τη στιγμή που είσαι καλά και χορεύεις σε ένα πάρτι στο πρώτο σου ραντεβού. Όπως και να 'χει όμως, σου χαλάει απευθείας τη διάθεση και δε μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο εκείνη τη στιγμή. Σίγουρα έχεις δει κάποιους φίλους σου να ακυρώνουν πλάνα τελευταία στιγμή λόγω ημικρανίας. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δείξεις κατανόηση και να προσφέρεις τη βοήθειά σου. Όχι, αυτά τα άτομα δεν βρίσκουν απλές "δικαιολογίες" για να μην έρθουν σε αυτό που κανονίσατε.

Στην ψυχική υγεία
Αναπόφευκτα, μετά από όλα αυτά επηρεάζεται και η ψυχική υγεία του ατόμου. Η αίσθηση του FOMO εντείνεται ακόμη περισσότερο, ενώ οι διαγνώσεις των γιατρών προκαλούν ολοένα και περισσότερο στρες. Κάθε ένας από εμάς έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο στην κοινωνία: είμαστε μητέρες, σύζυγοι, φίλοι, αδέρφια ή παιδιά. Η ημικρανία καταφέρνει να πατήσει παύση σε όλα αυτά. Έτσι ο καθένας μπορεί να νιώσει ότι δεν ανταποκρίνεται στον ρόλο του ή ότι δεν μπορεί να εξηγήσει αυτό που του συμβαίνει.

Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, ότι οι άνθρωποι αυτοί ψάχνουν την κατάλληλη θεραπεία για τις ημικρανίες τους, αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο. Δεν λειτουργούν άλλωστε όλες οι λύσεις για όλους τους ανθρώπους. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι πραγματικά είναι η ημικρανία για έναν άνθρωπο, είναι να δείξεις κατανόηση.

Διαβάστε ακόμη:

-9 swimsuit brands που υπόσχονται να τρελάνουν το fashion ραντάρ σου

-Κάνε ένα spring cleaning στη ζωή σου σε 30 μέρες

Πηγή: Savoirville