Κοτανίδου σε ΣΚΑΪ: Το BCG δεν θωρακίζει -Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε Ελλάδα(vid)

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα εμβόλιο για τον κορωνοϊό έδωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όταν ρωτήθηκε αν ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι ξεκινούν εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο κατά της φυματίωσης (BCG) από την 1η Ιουνίου, είπε:«Είναι το εμβόλιο αυτό που πριν από χρόνια κάναμε όλοι για προφύλαξη από την φυματίωση. Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κάποιες δημοσιεύσεις που λένε ότι τα άτομα που έχουν κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά της φυματίωσης ενδεχομένως, με πάρα πολλά εισαγωγικά και ερωτηματικά μπορούν να έχουν καλύτερη ανοσολογική απάντηση στον COVID-19. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τεκμηρίωση».

Και συνέχισε: «Υπάρχουν κάποιες δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν αυτό το πράγμα. Εκτός από αυτό υπάρχουν και κάποια άλλα εμβόλια τα οποία αναφέρεται ότι μπορούν να προσθέτουν στην ανοσολογική απάντηση του οργανισμού, όλα όμως είναι στα πλαίσια υποθέσεων και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ακόμα».

«Όταν βγει το εμβόλιο για την γρίπη πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να μην έχουμε συνδυασμό κορωνοϊό και γρίπη» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr