Κορωνοϊός: Στην παραγωγή ιατρικών μασκών προχωρά η Chanel

Κορωνοϊός: Στην παραγωγή ιατρικών μασκών προχωρά η Chanel

Ο Γαλλικός οίκος μόδας παίρνει ενεργά μέρος στην καταπολέμηση της πανδημίας. Η Chanel πρόκειται να φτιάξει μάσκες για τους κατοίκους της Γαλλίας. Προς το παρόν δουλεύει πάνω σε δείγματα τα οποία πρόκειται να ελεγχθούν από τις γαλλικές Αρχές για να πιστοποιηθούν ασφαλή αναφέρει το must.

Ο Γάλλος υπουργός υγείας Olivier Veran αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή η Γαλλία χρησιμοποιεί περίπου 40 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες κάθε εβδομάδα και έχει παραγγείλει πάνω από ένα δισεκατομμύριο, κυρίως από την Κίνα.

H επίσημη δήλωση της Chanel ανέφερε πως έχουν κινητοποιήσει τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες τους για να παράγουν μάσκες και προστατευτικές στολές. Επιπλέον ο οίκος αποκάλυψε τα καλά νέα, πως θα συνεχίσει να απασχολεί τους 4500 εργαζόμενους και δεν σκοπεύει να απολύσει κανέναν, παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει στη βιομηχανία η πανδημία.

Η Chanel βοηθάει την κατάσταση που επηρεάζει ολόκληρο τον πλανήτη μας όσο καλύτερα μπορεί, αλλά δεν είναι το μοναδικό luxury brand που βάζει το δικό του λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια. Ο οίκος Burberry παράγει επίσης μάσκες και στολές για τον Εθνικό Οργανισμό υγείας της Βρετανίας ενώ οι Christian Siriano και Brandon Maxwell κάνουν ακριβώς το ίδιο για να βοηθήσουν το ιατρικό προσωπικό στην Αμερική.

ΠΗΓΗ: MUST