Κορωνοϊός: Σε νοσοκομεία μεταφέρονται άλλοι 4 ηλικιωμένοι από το Γηροκομείο Αγίου Παντελεήμονα

Ακόμα τέσσερις ηλικιωμένοι  αναμένεται να μεταφερθούν τις επόμενες ώρες με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία από το Γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βγήκαν θετικοί σε σημερινά rapid test που διενήργησε ο ΕΟΔΥ.   

Σημειώνεται πως χθες δεν είχαν βγει θετικά τεστ από το γηροκομείο.

Το πρωί της Πέμπτης 1-10-2020 ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία ηλικιωμένων με υποκείμενα νοσήματα από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα όπου εντοπιστήκαν 32 κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς Αττικόν, Ευαγγελισμός και Σισμανόγλειο. 

Κατά τη μεταφορά τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Συνεργεία του δήμου Αθηναίων, απολύμαναν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ θα γίνει ιχνηλάτηση των εργαζομένων από τον ΕΟΔΥ.  

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας, σε δηλώσεις του από τον οίκο ευγηρίας την Τετάρτη προειδοποίησε ότι "η Αθήνα δεν πάει καλά… Στη Θεσσαλονίκη το πήρανε το μάθημα".

Ο  κ. Τσιόδρας, κατά την επίσκεψη του στο γηροκομείο μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, εκτίμησε ότι η διασπορά σε τέτοιους χώρους γίνεται συνήθως από το προσωπικό. 

Περιοριστικά μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου:

-Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

-Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

-Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) θα αναλάβει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για δέκα ημέρες, από 30-09-2020 στις 9μμ έως και τις 9 Οκτωβρίου και ώρα 9μμ.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Πηγή: skai.gr