Κορωνοϊός: Προσλήψεις προσωπικού σε προνοιακούς φορείς

Προσλήψεις προσωπικού σε προνοιακούς φορείς για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών από την εμφάνιση και διασπορά του κορωνοϊού προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με θέμα «κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΠΝΠ, δύναται να προσλαμβάνεται επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό, λοιπό βοηθητικό και πάσης φύσεως προσωπικό, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, για τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Παπάφειο Θεσσαλονίκης και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας, χωρίς να απαιτείται η έκδοση σχετικής έγκρισης της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 και η εκ των προτέρων ανάληψη δέσμευσης πίστωσης των φορέων.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω, αρμόδιος είναι ο διοικητής ή ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κάθε φορέα, οι δε αναγκαίες πιστώσεις θα καλυφθούν, κατόπιν ισόποσης επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι αρμόδιες υπηρεσίες των ανωτέρω προνοιακών φορέων οφείλουν να παρέχουν άμεσα στον εποπτεύοντα υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κάθε αναγκαία πληροφορία σχετικά με την τεκμηρίωση των ανωτέρω αναγκών τους.

Οι σχετικώς συναπτόμενες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δεν δύναται να διαρκούν, μετά από τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Ο ανώτατος αριθμός του προς πρόσληψη προσωπικού στους συγκεκριμένους προνοιακούς φορείς, η διαδικασία πρόσληψης και τα λοιπά ειδικότερα ζητήματα, ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και, σύμφωνα με τα άρθρα 2 και 3 της υπ΄ αρ. Δ1/οικ.43102/14387/27.09.2019 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Καθορισμός διαδικασίας πρόσληψης επικουρικού προσωπικού» (Β' 3706).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ