Κλείσιμο

Κορωνοϊός: Προληπτικά μέτρα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας, μετά το χθεσινό κρούσμα που εντοπίστηκε στη σχολική κοινότητα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η Δημοτική Αρχή έλαβε σειρά μέτρων πρόληψης.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, σε συνεννόηση με τους φορείς αποφάσισαν την αναστολή όλων των αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων του Οργανισμού 'Αθλησης καθώς και τη παραχώρηση εγκαταστάσεων και αιθουσών του Δήμου προς συλλόγους και σχολεία για τη διεξαγωγή μαζικών, πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων. Έκλεισε για τις επόμενες 14 ημέρες τις δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και όλες τις εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης και απασχόλησης. Προμηθεύτηκε ήδη 1.200 φιάλες του ενός λίτρου αντισηπτικού υγρού για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και καθιέρωσε ειδική διαδικασία διαχείρισης της ουράς στις υπηρεσίες προκειμένου να αποφεύγεται η συμφόρηση .

Τέλος η Δημοτική Αρχή προτρέπει τους δημότες και ιδιαίτερα όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να τηρούν στο μέτρο του δυνατού όλα τα μέτρα πρόληψης και προσωπικής υγιεινής, και να απέχουν από τις άσκοπες μετακινήσεις και συναθροίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ