Κορωνοϊός: Κατέληξε 37 ημερών βρέφος στο Αγλαΐα Κυριακού

Ενα βρέφος μόλις 37 ημερών χωρίς υποκειμένο νόσημα κατέληξε στο νοσοκομείο Παιδων. Πρόκειται για το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

«To παιδί πρώτα απ' όλα κόλλησε κορωνοϊό και από τις επιπλοκές του κορωνοϊού, μέσα στις επιπλοκές του κορωνοϊού γι αυτή την ηλικία μπορούν να παρουσιαστούν αναπνευστικές δυσχέρειες» αναφέρει ο παιδίατρος, Νίκος Βουδούρης. 

Εδωσε άνιση μάχη με τον κορωνοιό διασωληνωμενο στη μονάδα εντατικης για 15 ημέρες .

«Το παιδί ήταν διασωληνωμένο για πολλές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και προφανώς κάποιες επιπλοκές έκανε και κατέληξε» δηλώνει ο κ. Βουδούρης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας που του προκάλεσε ο κορωνοιός.. 

«Βεβαίως ξέρουμε ότι στα παιδιά δεν είναι βαριά ασθένεια, τα ποσοστά νοσηρότητας και θνητότητας είναι μικρότερα από τον γενικό πληθυσμό και μάλιστα η θνητότητα είναι πολύ μικρή, 0,2%» σημειώνει ο κ. Βουδούρης. 

 «Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία- νεκροτομή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου «Παναγιώτη &  Αγλαΐας Κυριακού», στην οποία σημειώνονται όλα τα στάδια της νοσηλείας του.

Η ανακοίνωση του Παίδων

«Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCR COVID-19 (+).

Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση  και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021.

Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους.

Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών.

Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή».

Για το βρέφος είχε μιλήσει λίγες ημέρες μετά τη διασωλήνωσή του φανερά συγκινημένος ο υπουργός Υγείας.

«Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία παό τις 19 Φωερουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημε΄ρών διασωληνωμένου στη μεθ του αγλαία κυριακού. Είναι μια μικρή αθώα ψυχή που δίνει μάχη για τη ζωή. Νομίζω ότι αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε έτσι ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυτσκολία».

Συγκλονισμένος ο υπουργός υγείας πληροφορήθηκε την τραγική είδηση.

Σε ανάρτηση του στο twitter ο κ. Κικίλιας, επισημαίνει:

«Έσβησε σήμερα στο "Αγλαΐα Κυριακού", το μικρότερο θύμα της νόσου Covid. Δυστυχώς, η αθώα αυτή ψυχούλα, δεν άντεξε. Κουράγιο στην οικογένειά του» έγραψε στο twitter o ίδιος

Το 37 ημερων βρεφος είναι από τα μικρότερα σε ηλικία θύματα της πανδημίας σε όλο τον κόσμο.. Τον Ιούνιο κατέληξε ένα 13 ημερων βρέφος και αυτό χωρίς υποκείμενα νοσηματα στη Βρετανία.

Στο συλλυπήτήριο μήνυμα του στην οικογένεια του βρέφους ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Δυστυχώς σήμερα είχαμε το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Ένα βρέφος που πέρασε τις 17 από τις 37 ημέρες ζωής του παλεύοντας με τον κορωνοϊό. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, όμως σήμερα η θλίψη είναι δυσβάσταχτη. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Πηγή: skai.gr