Κορωνοϊός- Ιράν: 3.793 νεκροί, 136 το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Η καμπύλη των νέων κρουσμάτων της επιδημίας στο Ιράν έχει αρχίσει μία «σταδιακή και αργή» κάθοδο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, αλλά η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι η εξέλιξη της επιδημίας δεν έχει ελεγχθεί.

Η Covid-19 προκάλεσε 136 νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας στους 3.793 τον συνολικό αριθμό των νεκρών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Ταυτόχρονα, καταγράφηκαν 2.274 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων περιστατικών να φθάνει τα 60.500.

Ο αριθμός δείχνει μείωση των νέων κρουσμάτων για συνεχή έκτη ημέρα, έπειτα από την κορύφωση που καταγράφηκε στις 31 Μαρτίου, με 3.111 νέα κρούσματα.

«Εξαιτίας του σχεδίου ενίσχυσης της κοινωνικής αποστασιοποίησης, διαπιστώνουμε προοδευτική και βραδεία μείωση του αριθμού των νέων περιστατικών τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας

Καλώντας τους Ιρανούς να συνεχίσουν «να παραμένουν στο σπίτι», ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί τόνισε σήμερα το πρωί ότι αν οι υγειονομικοί κανόνες δεν τηρηθούν, η χώρα μπορεί να περιέλθει «σε δύσκολη κατάσταση».

«Ελπίζω ότι η αυστηρότερη δυνατή τήρηση των οδηγιών...θα μας επιτρέψει να εισέλθουμε σε μία φάση ελέγχου της νόσου», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Με στόχο τον περιορισμός της εξάπλωσης της επιδημίας, οι αρχές δεν επέβαλαν κατ' οίκον περιορισμό, αλλά προσέφυγαν σε άλλους περιορισμούς, όπως το κλείσιμο των καταστημάτων που δεν καλύπτουν βασικές ανάγκες.

Ο πρόεδρος Ροχανί ανακοίνωσε χθες ότι οι αρχές ενέκριναν σχέδιο επανάληψης ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων «βήμα-βήμα, από τις 11 Απριλίου.

Πηγή: skai.gr