Κλείσιμο

Κορωνοϊός: Αρνητικό το δείγμα από το περιστατικό στο Αττικόν

Αρνητικό για τον κοροναϊό είναι το δείγμα του 33χρονου Κινέζου o οποίος προσήλθε οικειοθελώς στο ιατρικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου με συμπτώματα ίωσης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Αττικό νοσοκομείο, στο κέντρο αναφοράς για τον κοροναϊό. Το κρούσμα κρίθηκε ύποπτο καθώς ο 33χρονος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα. Για το λόγο αυτό υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο όπως έγινε γνωστόν πριν από λίγο είναι αρνητικό.

Ο ασθενής ζει και εργάζεται σε ελληνική εταιρία. Είχε πάει για την κινέζική πρωτοχρονιά στην Κίνα. Επέστρεψε τέλη Γενάρρη με αρχές Φεβρουαρίου και συμφωνα με πληροφορίες έμεινε στην Κίνα σε μια επαρχία, όπου είχαν εκδηλωθεί κρούσματα κορωνοϊού και ο ίδιος έμενε σε περιοχή που είχε επιβληθεί καραντίνα. Ο ΕΟΔΥ είχε κάνει ήδη ιχνηλάτιση των επαφών του 33χρονου, προκειμένου αν το δείγμα έβγαινε θετικό να τεθούν σε καραντίνα όλλα τα πρόσπωπα που είχε επικοινωνία..

Ο 33χρονος Κινέζος μεταφέρθηκε περίπου στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (11.02.2020) στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό.Αρχικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 33χρονος άνδρας πήγε σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο των νοτίων προαστίων. Αφού ενημέρωσε τους γιατρούς για τα συμπτώματα (είχε υψηλό πυρετό και βήχα) αλλά και για το γεγονός πως πρόσφατα είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Κίνα, εκείνοι αμέσως ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές ότι ο άνδρας από την Κίνα είχε βρεθεί στην πατρίδα του και έχει ύποπτα συμπτώματα από το αναπνευστικό.

Το ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ έχει οριστεί με εντολή του Υπουργείου Υγείας ως Κέντρο αναφοράς για την υποδοχή των πρώτων ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται επίσης στην παροχή ιατρικής φροντίδας και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων από τον κορωνοϊό.

 

Πηγή: skai.gr