Κλείσιμο

Κορωνοϊός: 9,83 εκατ. τα κρούσματα – Σχεδόν μισό εκατ. θάνατοι παγκοσμίως

Σχεδόν τον πληθυσμό της Ελλάδας, δηλαδή περισσότερα από 9,83 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, ενώ οι θάνατοι έχουν φτάσει στους 493.611, σύμφωνα με τη νεότερη καταμέτρηση του Reuters μέχρι μέχρι τη 1 μμ (ώρα Ελλάδος). Η αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές χώρες παγκοσμίως εντείνει τους φόβους για δεύτερο κύμα πανδημίας. 

Ενδεικτικά, ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ θερίζει, με τους νεκρούς το πρωί να είχαν ξεπεράσει τους 125.000 (125.039) σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Jons Hopkins. Στη χώρα καταγράφηκαν χθες τουλάχιστον 40.870 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό δηλαδή ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς· το σύνολο των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί έφθασε έτσι τους τουλάχιστον 2.475 εκατ. με βάση τους υπολογισμούς του πρακτορείου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πάντως σήμερα 6.852 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός που δείχνει ότι η ημερήσια αύξηση των προσβληθέντων από SARS-CoV-2 παραμένει για πρώτη φορά από τα τέλη Απριλίου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κάτω του ορίου των 7.000.

Τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό τους στη Ρωσία σε 627.646.

Το κέντρο που είναι αρμόδιο για την αντιμετώπιση της Covid-19 στη χώρα ανακοίνωσε επίσης ότι 188 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο από την νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Με αυτούς ανέρχεται σε 8.969 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 στη Ρωσία.

Οι αρχές της Τσεχικής Δημοκρατίας ανακοίνωσαν χθες168 νέα κρούσματα κορονοϊού, τη μεγαλύτερη αύξηση σε μία ημέρα των περιπτώσεων SARS-CoV-2 από τις αρχές του Απριλίου, ενώ αρχίζει η δίμηνη περίοδος καλοκαιρινών διακοπών στη χώρα.
Επίσης χθες ήταν η τέταρτη ημέρα από τις τελευταίες δέκα μέρες κατά την οποία αυξήθηκαν σε μια μέρα τα κρούσματα σε πάνω από 100. Την τελευταία εβδομάδα, η ανατολική περιοχή Καρβινά είναι με διαφορά η περισσότερο πληγείσα από την αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου υγείας.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ