Κοντοζαμάνης στον ΣΚΑΪ: Στον παγκόσμιο πόλεμο για υλικά καταφέραμε πλήρη επάρκεια 

“Στον παγκόσμιο πόλεμο για υλικά, κυρίως ατομικής προστασίας, καταφέραμε κι έχουμε πλήρη επάρκεια θα συνεχίσουμε και αυτό αφορά και τον ιατρικό εξοπλισμό. Αυτό τα πράγματα θα μείνουν στο ΕΣΥ και την επόμενη μέρα, έχουμε πολύ σημαντική παρακαταθήκη” τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. 

“Το σύστημα υγείας θα είναι σε ετοιμότητα και την επόμενη μέρα, έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη ότι δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό, είμαστε στο τέλος της αρχής” ανέφερε ο υφυπουργός. 

“Το ΕΣΥ κάθε μέρα κέρδιζε χρόνο όσο πηγαίναμε καλά μάθαμε πως να διαχειριστούμε τον ιό, και προετοιμαζόμαστε για δυσμενέστερες εξελίξεις. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε προκύψει” είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.  

“Όλη αυτή την περίοδο οποία φαρμακευτική αγωγή χρειάστηκε να χορηγηθεί χορηγήθηκε, δεν είχαμε θέματα επάρκεια είχαμε διασφαλίσει το σύστημα διακίνησης φάρμακων στην αγορά και υπάρχει προγραμματισμός για τη συνέχεια” διευκρίνισε. 

Ο υφυπουργός Υγείας σημείωσε επίσης ότι “όλοι οφείλουν να ακολουθούν τα μέτρα και τις οδηγίες που έχουν δοθεί από υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ όπως και τα ιδιωτικά νοσοκομεία”.

“Καθημερινά το ΕΣΥ ενισχύεται, ήδη είχαμε αρχικό προγραμματισμό για 2.000 προλήψεις επικουρικό προσωπικό όταν ξεκίνησε η πανδημία και ήδη έχουμε ξεπεράσει τις 4.000 προσλήψεις” δήλωσε. 
 

Πηγή: skai.gr