Κομισιόν: Δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα βγει στην αγορά το εμβόλιο κορωνοϊού

Κομισιόν: Δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα βγει στην αγορά το εμβόλιο κορωνοϊού

«Δεν έχει ακόμα αποφασιστεί η ημερομηνία για τη διάθεση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Λουνέλα προσθέτοντας ότι η Επιτροπή συζητά την αγορά εμβολίων με διάφορες εταιρείες, ώστε να μπορέσει να τα παράσχει άμεσα στα κράτη μέλη. Παράλληλα, σημείωσε ότι έχει ήδη έρθει σε μία πρώτη συμφωνία με την AstraZeneca, ώστε να παραλάβει 300 εκατ. δόσεις εμβολίων, όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε αυτό «είναι μία εργασία εν εξελίξει, καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών» παραπέμποντας σε δήλωση της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου, η οποία είχε εκφράσει την ελπίδα της να έχουμε το εμβόλιο στο τέλος της χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης.

«Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο στο οποίο ελπίζουμε, όμως δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία, καθώς πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά θα τηρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες της Ένωσης και δεν θα έχουν παρενέργειες», υπογράμμισε.

Πηγή: skai.gr