Κικίλιας: Οι Περιφέρειες με τα πιο πολλά κρούσματα- Τι είπε για περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη

Τα περιστατικά θρομβώσεων που αναφέρθηκαν στην Κρήτη προφανώς διερευνώνται με επιστημονικό τρόπο τόνισε ο Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα.

"Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να σχολιάσω αυτά που ακούγονται περί ελαττωματική παρτίδας, δεν υπάρχει καν συνάφεια για κάτι τέτοιο" ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά.

Στο 3,8 βρίσκεται ο δείκτης θετικότητας του κορωνοιού, ανακοίνωσε παράλληλα ο Υπουργός.

Ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος ασθενών με κορωνοιό σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή Τσιόδρα ήταν 2040 κρούσματα την ημέρα, ανέφερε ο κος Κικίλιας.

Η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών είναι τα 39 έτη, πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως για πρώτη φορά πέφτουμε κάτω από τα 40 έτη.
«Είναι εμφανές πως μετακυλίεται σιγά-σιγά σε νεότερες ηλικίες ο μέσος όρος κι η μετάδοση της νόσου» σχολίασε.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Υπουργός Κικίλιας επεσήμανε την σταδιακή πτώση του δείκτη θετικότητας σε επίπεδα κάτω από το 4%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πολιτικής προστασίας, συνέχισε ο υπουργός, τα ενεργά κρούσματα στη χώρα σήμερα ανέρχονται σε 21.136 ενώ περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν σύμφωνα με την επιτροπή ειδικών οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και νοτίου Αιγαίου.

Παράλληλα την προηγούμενη εβδομάδα αύξηση κρουσμάτων παρατηρήθηκε στις Περιφέρειες Κρήτης, Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς, είπε ότι η επιχείρηση στα νησιά προχωράει κανονικά και συνολικά οι εμβολιασμοί στην επικράτεια αποκτούν νέα δυναμική, καθώς ακολουθούν νέες ηλικιακές ομάδες και τα εμβολιαστικά κέντρα ενισχύονται.

Σήμερα θα ξεπεράσουμε -όπως είπε- τους 4.615.000 εμβολιασμούς, ενώ 1,7 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Την Παρασκευή, προσέθεσε ο υπουργός, θα φτάσουμε τους 3 εκατ. πολίτες να έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Πηγή: skai.gr