Καμπανάκι επιστημόνων για ανεμβολίαστους άνω των 60- Να χτιστεί τείχος ανοσίας εντός καλοκαιριού

Για την αναγκαιότητα του τείχους ανοσίας μέσα στους μήνες του καλοκαιριού, την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα και για όσους αποφεύγουν τον εμβολιασμό, ειδικά εάν είναι ηλικίας άνω των 60, μίλησαν στον ΣΚΑΙ ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Α. Δημόπουλος και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος.

Την σημασία του να καταφέρουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας εντός του καλοκαιριού υπογράμμισε ο κος Βασιλακόπουλος, χαρακτηρίζονται το εγχείρημα αυτό «στοίχημα για την χώρα μας»

Όπως εξήγησε το ποσοστό εμβολιασμών, στο οποίο πρέπει να φτάσουμε ώστε να το πετύχουμε, δεν συνεπάγεται σταθερό νούμερο, καθώς όλα εξαρτώνται από την μεταδοτικότητα του ιού.
Σε κάθε περίπτωση ο κο Βασιλακόπουλος ξεκαθάρισε πως ανατπύσσονται μεταλλάξεις όσο αφήνουμε τον ιό να πολλαπλασιάζεται.

«Νομίζω ότι πάμε αρκετά καλά με βάση την διαθεσιμότητα των εμβολίων και με βάση τον προγραμματισμό ο οποίος είναι επαρκής. Εκεί που πρέπει να δούμε το θέμα είναι σε άτομα ηλικιών που τους έχει δοθεί η δυνατότητα εδώ και αρκετές εβδομάδες ή και μήνες εμβολιαστούν και που ακόμα το σκέφτονται. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία πλέον, διότι τα άτομα αυτά, ιδιαίτερα ηλικίας άνω των 60 ετών, όπως ξέρουμε πλέον όλοι,  είναι αυτά που εάν μολυνθούν κινδυνεύουν να νοσήσουν πιο βαριά και να νοσηλευθούν» ανέφερε ο κος Δημόπουλος, από την πλευρά του ερωτώμενος για την εκτίμηση σου επί της πορείας των εμβολιασμών στην χώρα.

Πηγή: skai.gr