Ιταλία: Κοντά στην «ανοσία της αγέλης» το Μπέργκαμο - με βαρύ τίμημα…

Κοντά στη λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» βρίσκεται το Μπέργκαμο, η ιταλική πόλη  που ανήκει στη περιφέρεια της Λομβαρδίας, με το τίμημα για τη γείτονα σε θύματα να είναι βαρύ…  Οι ειδικοί εκτιμούν ότι για να υπάρξει ανοσία της αγέλης θα πρέπει να μολυνθεί το 60 με 65% του τοπικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με έρευνα των τοπικών αρχών, περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της πόλης που υποβλήθηκαν σε τεστ έχουν αναπτύξει αντισώματα COVID-19. Η ιταλική πόλη επλήγη σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο με την καραντίνα που ακολούθησε να καταφέρει σημαντικό πλήγμα στην ιταλική οικονομία.

Οι εξετάσεις αίματος 9.965 κατοίκων μεταξύ 23 Απριλίου και 3 Ιουνίου, έδειξαν ότι το 57% είχε αντισώματα που υποδεικνύουν ότι είχαν έρθει σε επαφή με τον ιό, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι υγειονομικές αρχές του Μπέργκαμο ανέφεραν ότι τα αποτελέσματα βασίστηκαν σε ένα «τυχαίο» δείγμα το οποίο ήταν «αρκετά ευρύ» για να είναι ένας αξιόπιστος δείκτης του αριθμού των ατόμων που είχαν μολυνθεί, η οποία έγινε το επίκεντρο της επιδημίας της Ιταλίας.

Σε άλλο ανακοίνωση, που εκδόθηκε αργότερα, ο οργανισμός υγείας του Μπέργκαμο ανέφερε ότι τα πιο πολλά από τα άτομα του δείγματος ήταν κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο. Πολλοί είχαν ήδη τεθεί σε καραντίνα διευκρινίστηκε. 

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η χώρα προχώρησε στα τελικά στάδια για τη χαλάρωση των περιορισμών του λοκντάουν, μετά από πάνω 34.000 θανάτους από κορωνοϊό, με σχεδόν 236.000 επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Πηγή: skai.gr