Ιράν: Οι δύο νεκροί από κορωνοϊό δεν είχαν έλθει σε επαφή με Κινέζους

Οι δύο Ιρανοί που υπέκυψαν αφού μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό σε νοσοκομείο της πόλης Κομ δεν είχαν έλθει σε επαφή με Κινέζους ή ανθρώπους που να είχαν επισκεφθεί την Κίνα, επισήμανε ο Μασούντ Μαρντανί, μέλος της εθνικής επιτροπής αντιμετώπισης μολυσματικών ασθενειών στο υπουργείο Υγείας του Ιράν, σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χθες ότι δύο άνθρωποι πέθαναν στο Ιράν αφού προσβλήθηκαν από τον COVID-19, διευκρινίζοντας πως επρόκειτο για Ιρανούς υπηκόους, κατοίκους της Κομ. Το υπουργείο Υγείας στην Τεχεράνη τόνισε ότι δεν έχει λάβει πληροφορίες για άλλα κρούσματα της ασθένειας οπουδήποτε αλλού στο Ιράν.

Οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν «τον τρόπο μετάδοσης του κορωνοϊού στους ανθρώπους που μολύνθηκαν στην Κομ» και «είναι πιθανό η ασθένεια να μεταδόθηκε από ταξιδιώτη προερχόμενο από κάποια από τις γειτονικές χώρες, όμως δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε» από πού ήρθε, ανέφερε ο Μαρντανί.

Ο απολογισμός της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός έχει ξεπεράσει τους 2.100 νεκρούς. Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι θάνατοι καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ