ΗΠΑ: Στους 687 οι νεκροί από κορωνοϊό σε 24 ώρες

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν ακόμη 687 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 τις 24 ώρες ως τις 20:30 της Πέμπτης (τοπική ώρα), σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Πρόκειται για την όγδοη συνεχόμενη ημέρα που ο ημερήσιος απολογισμός μένει κάτω από τους 1.000 νεκρούς, ωστόσο οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με πάνω από 118.000 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 και σχεδόν 2,2 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε όλη την επικράτειά της.

Έξαρση των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καταγράφεται σε περίπου 20 αμερικανικές πολιτείες. Η πανδημία έχει μεταφερθεί από τη Νέα Υόρκη και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας προς μια φαρδιά ζώνη από τον νότο προς τη δύση. Παρ’ όλ’ αυτά, ο ανοσιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία Δρ. Άνθονι Φάουτσι εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα περιορισμού.

«Δεν νομίζω ότι θα μιλήσουμε για επιστροφή στον περιορισμό», τόνισε ο Φάουτσι, ειδικός στις λοιμώδεις νόσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Νομίζω ότι οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στον καλύτερο έλεγχο των περιοχών όπου φαίνεται πως καταγράφεται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων» μόλυνσης, πρόσθεσε.

Ο σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είπε ακόμη πως δεν είναι σε θέσει να προβλέψει πότε θα ανοίξουν ξανά τα σύνορα των ΗΠΑ για τους ταξιδιώτες από την Ευρώπη, διαβεβαιώνοντας ότι γίνεται αποτίμηση της κατάστασης σχεδόν καθημερινά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ