Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε το 30ό κρούσμα κορωνοϊού

Επιβεβαιώθηκε το τριακοστό κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε σχεδόν 30 άλλες χώρες, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

«Το 30ό επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι γυναίκα κορεατικής καταγωγής, γεννημένη το 1952, η σύζυγος του 29ου επιβεβαιωμένου κρούσματος. Ενώ βρισκόταν σε καραντίνα που επέβαλε η ίδια στον εαυτό της, οι εξετάσεις της επέστρεψαν θετικές. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απομόνωση σε νοσοκομείο», εξηγείται σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν τα κέντρα.

Χθες Κυριακή οι νοτιοκορεάτικες υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επιβεβαίωσαν το 29ο κρούσμα: πρόκειται για 82χρονο Κορεάτη που δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Κατά τα KCDC, εννέα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήρια από νοσοκομεία στη Νότια Κορέα. Κατά συνέπεια, 21 άνθρωποι συνεχίζουν να υποβάλλονται σε θεραπεία. Άλλοι 408 εξετάζονται.

Ο COVID-19 εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο σε αγορά της μεγαλούπολης Ουχάν της Κίνας, πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, κι έχει έκτοτε εξαπλωθεί σε δεκάδες χώρες. Στην ηπειρωτική Κίνα, έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε 1.770 ανθρώπους, ενώ τα κρούσματα ανήλθαν χθες σε συνολικά 70.548. Εκτός της Κίνας, πάνω από 500 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ