Γερμανικός ΕΟΔΥ: Η κατάσταση στη Γερμανία πιο σοβαρή από ποτέ - Προς "μαύρα Χριστούγεννα"

Γερμανικός ΕΟΔΥ: Η κατάσταση στη Γερμανία πιο σοβαρή από ποτέ - Προς "μαύρα Χριστούγεννα"

Προς «μαύρα Χριστούγεννα» οδεύει η Γερμανία... Η  κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα είναι πιο σοβαρή από ποτέ, είναι η δραματική προειδοποίηση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) λίγες ώρες πριν την εφαρμογή του καθολικού απαγορευτικού στη χώρα. 

«Με 12 έως 29 χιλιάδες νέα κρούσματα που αναφέρονται κάθε μέρα, ο αριθμός τους αυτόν το μήνα είναι σημαντικά υψηλότερος από το Νοέμβριο. Επί του παρόντος, συνολικά 325.000 άτομα έχουν μολυνθεί στη Γερμανία από τον Sars-CoV-2, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες υπήρχαν μερικές (μόνο) χιλιάδες. Η ομάδα των ατόμων άνω των 80 ετών πλήττεται όλο και περισσότερο, με ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών και θανατηφόρων ασθενειών. Υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση και να γίνει όλο και πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί η πανδημία και οι συνέπειές της», δήλωσε  χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Λόταρ Βίλερ σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στο Βερολίνο.

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή υψηλός αριθμός μολυσμένων ατόμων και επειδή τα σοβαρά περιστατικά και οι θάνατοι εμφανίζονται πάντα με κάποια καθυστέρηση, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την επιδείνωση της κατάστασης τα Χριστούγεννα», πρόσθεσε.

«Το γεγονός ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν μολυνθεί αυτή τη στιγμή είναι αποτέλεσμα της απροσεξίας ορισμένων ανθρώπων. Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων πρέπει τώρα να μειωθεί σημαντικά. Πρέπει (επομένως) να περιοριστούν οι επαφές στο ελάχιστο. Προσωπικά δεν θα εξαντλήσω τις υπάρχουσες δυνατότητες (επαφών) τα Χριστούγεννα, αλλά θα τις μειώσω σκόπιμα κάτω από τον επιτρεπόμενο μέγιστο αριθμό», ξεκαθάρισε ο Βίλερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ