Κλείσιμο

Έλληνας γιατρός από Ισπανία: Χρησιμοποιούμε σακούλες σκουπιδιών για ποδιές 

“Θα δούμε τα κρούσματα να ανεβαίνουν, ο χρόνος επώασης είναι οχτώ με δέκα μέρες, είμαστε στην αρχή” δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ζήσιμος Χαρμπαλής, παθολόγος στα έκτακτα περιστατικά σε δημόσιο νοσοκομείο της Βαρκελώνης ο οποίος διηγήθηκε τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει στο νοσοκομείο. 


Πρόσθεσε πάντως ότι “δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, είναι διαγνώσεις κρουσμάτων”. “Ο κρίσιμος χρόνος είναι στην όγδοη ήμερα εκεί θα δούμε την εξέλιξη ενός ασθενούς” πρόσθεσε ο κ. Χαρμπαλής.

“Μάς έχουν τελειώσει οι ποδιές μιας χρήσεως χρησιμοποιούμε σακούλες σκουπιδιών. Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, οι επόμενες ήμερες Πέμπτη – Παρασκευή και Σάββατο Κυριακή είναι κρίσιμες” σημείωσε. 

Ο έλληνας γιατρός ανέφερε ότι από οχτώ ώρες έφτασε να εργάζεται 12 με 14 ώρες την ήμερα. “Από όλους τους θετικούς στο τεστ, το 14% είναι ιατρικό προσωπικό, γιατροί και νοσοκόμοι. Δεν κάνουμε καν έλεγχο, κάνουμε έλεγχο όταν έχουμε συμπτώματα. Πολλοί πιστεύουμε ότι έχουμε τον ιο, άλλα δεν το καταλάβαμε” δήλωσε. “Έχουμε ξεπεράσει το φόβο άλλα ανησυχούμε προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο” συμπλήρωσε o έλληνας γιατρός. 

Πηγή: skai.gr