Έκτακτα μέτρα από το Ελ Σαλβαδόρ για τον κορωνοϊό

πηγή: AP

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι απαγόρευσε για 21 ημέρες την είσοδο στη χώρα της κεντρικής Αμερικής σε όλους τους αλλοδαπούς για να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Η γενική διεύθυνση μετανάστευσης και αλλοδαπών καλείται να εφαρμόσει την απαγόρευση εισόδου σε οποιονδήποτε αλλοδαπό δεν είναι νόμιμος κάτοικος και σε οποιονδήποτε διπλωμάτη στο έδαφος του Ισημερινού», τόνισε ο Μπουκέλε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Ακόμη, ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ διέταξε να απαγορευθούν για τρεις εβδομάδες όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις, ανάμεσά τους οι συναυλίες και οι αθλητικές διοργανώσεις, και να κλείσουν όλα τα σχολεία στη χώρα.

Οι κυβερνήσεις του Παναμά και του Περού επίσης έδωσαν εντολή νωρίτερα χθες να κλείσουν μέχρι νεοτέρας τα σχολεία.

Στον Παναμά, το κλείσιμο των σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών, θα εφαρμοστεί έως τουλάχιστον την 7η Απριλίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας. Στη χώρα ανακοινώθηκε προχθές ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της επιδημίας, που ήταν επίσης ο πρώτος στην κεντρική Αμερική, ενώ καταγράφονται ακόμη 10 κρούσματα.

Νωρίτερα ο Μαρτίν Βισκάρα, ο πρόεδρος του Περού — όπου έχουν καταγραφεί 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού — ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή να κλείσουν όλα τα σχολεία έως τουλάχιστον την 30ή Μαρτίου.

Στη Βραζιλία, άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα του ιού, δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα κανένα παρόμοιο μέτρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ