Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας το Σάββατο 8 Μαΐου και Εθελοντική Αιμοδοσία στη Δ.Ε.Θ τη Κυριακή 9 Μαΐου

Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας (Ε.Σ.ΘΑ.), μαζί με τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, τον Σύνδεσμο Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής», το Σάββατο 8 Μαΐου διοργανώνουν εκδηλώσεις με θέμα «ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ 2021», ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας.

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) και εορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου.

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα εκδηλώσεων «ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ 2021»

Σάββατο 8 Μαΐου

Από τις 11:00 – 13:00 στην πλατεία Ευόσμου, οι συνεργαζόμενοι φορείς θα διανέμουν έντυπο υλικό προς ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των πολιτών για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Θαλασσαιμία.

Στις 13:05, θα προβληθεί από το κανάλι του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου στο youtube, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ε.Σ.ΘΑ. και από τη σελίδα του ενημερωτικού site (NEWS.MAKEDONIAS.GR) η Συνέντευξη τύπου των συνεργαζόμενων φορέων, από το Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου με θέμα:

«Η προβολή της πραγματικής διάστασης της Νόσου. Ζούμε σε μια περίοδο καινοτομίας φαρμάκων και γονιδιακών θεραπειών».

Επίσης, τη Κυριακή 9 Μαΐου, στις ώρες 09:00 – 15:00, πραγματοποιείται δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στη Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ. (απέναντι από τη Χ.Α.Ν.Θ.). Για ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2313 330802-804.

Η εθελοντική αιμοδοσία συνδιοργανώνεται από τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  ΕΚΕΑΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕΕΟΔΥΠΟΣΕΑ, Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και Δ.Ε.Θ. HELEXPO A.E.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Πηγή: skai.gr