Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Μαρκοπούλου

Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου παρέχονται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, στον Γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Μαρκοπούλου (2η φάση εξετάσεων και επανελέγχου).

Οι εξετάσεις παρέχονται, όπως πάντα, εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Η αυτοκίνητη μονάδα του «Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας», στην οποία θα γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, επί της οδού Κ. Σωτηρίου 3 στο Μαρκόπουλο (1ο Γενικό Λύκειο Μαρκοπούλου), και ένα μήνα μετά θα μεταφερθεί στο Πόρτο Ράφτη, στη Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη 676, παραπλεύρως του Γραφείου Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας, για την αμεσότερη πρόσβαση των γυναικών που κατοικούν μόνιμα στο Πόρτο Ράφτη.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 14:00, με τον Δήμο Μαρκοπούλου, στο τηλέφωνο 22990-20177 (Κοινωνική λειτουργός κυρία Κατερίνα Βλάχου), για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Έχει ληφθεί η απαραίτητη έγκριση από τον ΕΟΔΥ σχετικά με όλα τα μέτρα που τηρούνται στην αυτοκίνητη μονάδα για την προστασία των προσερχόμενων προς εξέταση γυναικών, του προσωπικού, καθώς και της σωστής απολύμανσης των χώρων της μονάδας.

Η ενημέρωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων γίνεται ταχυδρομικώς με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που υπάρχουν ύποπτα ευρήματα, οι γυναίκες καλούνται για επανεξέταση και σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρωματικός έλεγχος, αυτός πραγματοποιείται, επίσης δωρεάν, στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜ

Πηγή: skai.gr