Ασθενής που κέρδισε τη μάχη με τον κορωνοϊό περιγράφει την εμπειρία του

Για τη μάχη που έδωσε με τον φονικό ιό μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Αλέξης Αλεξίου, πρώην ασθενής στο Θριάσιο.

Ο 55χρονος θέλησε να τονίσει τη σημαντική συμβολή των γιατρών και όλου του προσωπικού στο νοσοκομείο, καθώς όπως είπε όλοι μαζί νίκησαν τον ιό. 

Σχετικά με το πώς βίωσε τις ημέρες της νοσηλείας του ο κ. Αλεξίου είπε: 

«Μπορεί να έδωσα τη μάχη της ζωής μου με τα πιο ύπουλα τέρατα, γρίπη τύπου Β σοβαρή πνευμονία και Covid-19 ταυτόχρονα. Όμως η μάχη δεν θα είχε κερδηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των γιατρών, των ηρωίδων νοσοκόμων, τραπεζοκόμων, καθαριστριών του Θριάσιου Ελευσίνας που πάντα με αγάπη και περισσή φροντίδα ενώ λαμβάνουν πενιχρούς μισθούς. Χωρίς την αγάπη, τις χιλιάδες ευχές γνωστών και άγνωστων, το κουράγιο των δικών μου ανθρώπων δεν θα είχε κερδηθεί αυτή η μάχη των μαχών. Ο άνθρωπος έχει τεράστια δύναμη μέσα του και έτσι διαιωνίστηκε. Όμως κάποια απελπίζονται. Ένα παλικάρι δίπλα μου, στο διπλανό δωμάτιο πήγε να πηδήξει από τον τέταρτο όροφο και τον έσωσαν οι νοσοκόμες τελευταία στιγμή.»

Πλέον νικητής στη μάχη με τον κορωνοϊό είπε πως μετά από: «24 μέρες ασθενής και 17 μέρες νοσηλείας» κατάφερε να γυρίσει στο σπίτι του.

Ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής είπε χαρακτηριστικά για τον Αλεξίου.

«Ο Αλεξίου έπεσε από την Ακρόπολη έκανε πέντε τούμπες και σηκώθηκε όρθιος.» 

Τέλος, ο κ. Αλεξίου θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα σε όσους νοσούν αλλά και στους ανθρώπους τους που περνούν μαζί τον γολγοθά.
«Κουράγιο. Θα δείτε και εσείς το φως σύντομα. Μακριά από τσιγάρο, αν κάπνιζα ίσως δεν θα ζούσα τώρα με το τριπλό χτύπημα και οπωσδήποτε εμβόλιο γρίπης. Αυτά για τώρα. Θα επανέλθω σύντομα.»
 

Πηγή: skai.gr