Εθνική

Κακοκαιρία «Barbara»: Κομμένη στα δύο η Ελλάδα - Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι την Τραγάνα και στα δύο ρεύματα

Όπως αναφέρει η Τροχαία, η κυκλοφορία διεκόπη προληπτικά, καθώς εντός της εθνικής έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα που δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες

Κλείσιμο

Ζούσε με σφαίρα στην καρδιά

Με μία σφαίρα στην καρδιά ζούσε από το 1968 ένας 60χρονος, πρώην στρατιώτης του Βορείου Βιετνάμ.

Τη μήκους 2,5 εκατοστών σφαίρα, από αμερικανικό όπλο, απομάκρυναν επιτυχώς οι γιατροί του νοσοκομείου του Ανόι, οι οποίοι αντικατέστησαν μία καρδιακή του βαλβίδα που είχε καταστραφεί με μία τεχνητή αρτηρία.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η κατάσταση της υγείας του Λε Ντινχ Χουνγκ, ο οποίος αναρρώνει μετά από την τρίωρη εγχείρηση, είναι καλή.

Η σφαίρα καρφώθηκε στην καρδιά του στρατιώτη κατά τη διάρκεια μάχης με αμερικανικά στρατεύματα στην περιοχή Κουανγκ Τρι στο κεντρικό Βιετνάμ, κοντά στην γραμμή που χώριζε το κομμουνιστικό Βόρειο Βιετνάμ από το με αμερικανική στήριξη Νότιο Βιετνάμ, όπου έγιναν ορισμένες από τις πιο άγριες μάχες του πολέμου του Βιετνάμ.

Η σφαίρα πέρασε από το στομάχι και μέσω της καρδιακής βαλβίδας κατέληξε στην καρδιά του.

Ο επικεφαλής των γιατρών που έκαναν την εγχείρηση χαρακτήρισε εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Χουνγκ επέζησε, κάνοντας λόγο για μοναδική περίπτωση.

Ήταν η δεύτερη απόπειρα να βγει η σφαίρα από την καρδιά του Χουνγκ. Η πρώτη είχε γίνει το 1969 και ήταν ανεπιτυχής.

Ο ασθενής, ο οποίος θα εξέλθει του νοσοκομείου σε λίγες ημέρες, είχε διαρκείς πόνους στο στήθος αλλά οι γιατροί διαβεβαιώνουν ότι τώρα θα ζήσει ήρεμα.

Περίπου 3 εκατομμύρια βιετναμέζοι και 58.000 αμερικανοί, έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο.

Πηγή: skai.gr