Κλείσιμο

Ζητούν αλλαγή πολιτικής απέναντι στην Κούβα

Ο Μπαράκ Ομπάμα, θα πρέπει να άρει το εμπάργκο σε βάρος της Κούβας που διαρκεί εδώ και 46 χρόνια, υποστηρίζει η οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία.

Ο Ομπάμα έχει υποσχεθεί ότι θα παραχωρήσει στους Αμερικανούς κουβανικής καταγωγής το δικαίωμα να επισκέπτονται την Κούβα χωρίς περιορισμούς και να στέλνουν χρήματα στους συγγενείς τους που ζουν στο νησί. Δηλώνει επίσης έτοιμος για συνομιλίες με τον Κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο, αλλά θα διατηρήσει το εμπάργκο ως μέσο πίεσης προς την Αβάνα, για να προωθήσει δημοκρατικές αλλαγές.

Η γενική γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Ιρέν Χαν, είπε ότι η αλλαγή της πολιτικής της Ουάσινγκτον απέναντι στην Κούβα θα βοηθήσει τον Ομπάμα να αποκαταστήσει το κύρος των ΗΠΑ που τραυματίστηκε την περίοδο της προεδρίας του Τζορτζ Μπους.

Η Χαν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Σαντιάγο της Χιλής, επανέλαβε επίσης την έκκληση της οργάνωσης να κλείσει η φυλακή του Γκουαντάναμο στην Κούβα όπου κρατούνται εδώ και επτά χρόνια, χωρίς δίκη, εκατοντάδες ύποπτοι ως μέλη της Αλ Κάιντα, των Ταλιμπάν και άλλων ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων.

\"Ο Ομπάμα θα πρέπει να κλείσει το Γκουαντάναμο. Ο Ομπάμα θα πρέπει να κάνει μια δημόσια δήλωση με την οποία θα απαγορεύει τα βασανιστήρια και την κακομεταχείριση\", τόνισε.
Πηγή: skai.gr