Κύπρος-Υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης Α. Ελευθερίου: Δεν πήγε για κατάθεση ο παράγοντας

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, αναμενόταν να μεταβεί στο ΤΑΕ Αρχηγείου, ο παράγοντας για τον οποίο προχώρησε σε καταγγελίες εις βάρος του η Ολυμπιονίκης στην σκοποβολή, Άντρη Ελευθερίου.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα όμως με πληροφορίες του 24news, ο ίδιος μαζί με τον δικηγόρο του ενημέρωσαν τους ανακριτές ότι λόγω προβλήματος, δεν θα μπορούσαν να μεταβούν για κατάθεση.

Η κατάθεσή του προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα (8/2).

Η Άντρη Ελευθερίου, είχε κληθεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας για συμπληρωματική, σχετικά με την καταγγελία της που αφορά σεξουαλική παρενόχληση από αθλητικό παράγοντα.

Εκτός από την Ολυμπιονίκη, κατέθεσε για την υπόθεση και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σκοποβολής, Τζιοβάνης Σαββίδης, αλλά και άλλα πρόσωπα.

Οι ανακριτές, αναμένουν πλέον την κατάθεση του προσώπου εναντίον του οποίου έγιναν οι καταγγελίες. Όπως έγινε γνωστό, για την υπόθεση έχει συσταθεί από την Αστυνομία ειδική ανακριτική ομάδα, η οποία διερευνά τις καταγγελίες.

Υπενθυμίζεται ότι, τα περιστατικά που καταγγέλλει η Άντρη Ελευθερίου και φέρονται να αφορούν το ίδιο πρόσωπο, σύμφωνα με την Ολυμπιονίκη διαπράχθηκαν στους Κοινοπολιτιακούς αγώνες στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, το 2006 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008. Η ειδική ανακριτική ομάδα που συστάθηκε φαίνεται ότι ζήτησε και εξασφάλισε τεκμήρια σχετικά με τις αποστολές στους συγκεκριμένους αγώνες.

Στις καταθέσεις που ήδη λήφθηκαν από την Αστυνομία για την υπόθεση, θυμίζουμε ότι έχουν κατονομαστεί συγκεκριμένα πρόσωπα. Μεταξύ των όσων καταθέτουν, πέραν της Κύπριας Ολυμπιονίκη και του προέδρου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Τζιοβάνη Σαββίδη, είναι και άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν ή βρίσκονται ακόμα στην Ομοσπονδία και σχετίζονται με την υπόθεση, αλλά και από το οικογενειακό περιβάλλον της Άντρης Ελευθερίου.