Υποψήφιος του ακροδεξιού Vox εγκατέλειψε σορό μετανάστη που εργαζόταν παράνομα γι' αυτόν

Ένας επιχειρηματίας, ο οποίος είχε συλληφθεί όταν είχε παρατήσει σε κέντρο υγείας στην περιφέρεια της Χαέν (Ανδαλουσία) τη σορό ενός μετανάστη, που απασχολούσε παράνομα στον ελαιώνα του και είχε ξεψυχήσει εν ώρα εργασίας, είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ακροδεξιού κόμματος Vox στις πρόσφατες εκλογές της 10ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Επιπλέον, ο ίδιος 34χρονος επιχειρηματίας, που αναμένεται να καταθέσει για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας, πέντε μήνες πριν τη συμμετοχή του στο Vox είχε έλθει στην έκτη θέση (μη εκλόγιμη) του ψηφοδελτίου του συντηρητικού κόμματος ΡΡ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ενώ είχε υπηρετήσει και σε διάφορα δημοτικά αξιώματα, όπως αποκαλύπτει το δίκτυο Cadena Ser.

Και το 2015 είχε συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλήγοντας πέμπτος, χωρίς πάλι να εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο του Ινοχάρες. Το είχε επιτύχει όμως το 2011, οπότε είχε υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις.

Όμως, το περασμένο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ο ίδιος είχε απασχολήσει, παίρνοντάς τους από τον δρόμο, δύο μετανάστες και τους μετέφερε στον ελαιώνα του για να μαζέψουν ελιές. Ο ένας από αυτούς, που δεν είχαν χαρτιά και φυσικά εργάζονταν παράνομα, ξεψύχησε ενώσο εργαζόταν, με τον επιχειρηματία να μεταφέρει τη σορό του στο κέντρο υγείας του Πόθο Αλκόν, όπου την παράτησε κι έφυγε.

Αυτή η περίπτωση δεν είναι η μοναδική στην ίδια περιοχή της Χαέν, όπου απασχολούνται εποχιακά πολλοί μετανάστες χωρίς χαρτιά για τη συλλογή ελαιοκάρπου. Ένας άλλος μετανάστης κατήγγειλε, μέσω βίντεο, τον εργοδότη του, που τον μαχαίρωσε στο πόδι κατά τη διάρκεια διαφωνίας τους, μετά την άρνηση του εποχιακού εργάτη να μεταβεί σε επικίνδυνη τοποθεσία στην Ορθέρα χωρίς μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ