Κλείσιμο

Υπό συζήτηση η ποινικοποίηση της μοιχείας στην Τουρκία

Το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις του ποινικού κώδικα αποσύρθηκε απόψε από την τουρκική εθνοσυνέλευση και επέστρεψε στην κοινοβουλευτική επιτροπή για να επανεξετασθεί το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο, ανακοίνωσε κοινοβουλευτικός αξιωματούχος.
Στην αρχή της ημέρας επικρατούσε αβεβαιότητα για το κατά πόσον η κυβέρνηση θα προχωρήσει με το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της μοιχείας γεγονός που θεωρήθηκε ως καταστροφικό για την ενταξιακή διαδικασία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχει ωστόσο διευκρινισθεί εάν το νομοσχέδιο θα επιστραφεί στην εθνοσυνέλευση για έγκριση.
Η εντυπωσιακή αυτή μεταρρύθμιση που αφορά όλες τις πλευρές του δικαίου, από την ενίσχυση των ατομικών δικαιωμάτων και των προσωπικών ελευθεριών, την καταπολέμηση των βασανιστηρίων και άλλων απαράδεκτων κατασταλτικών πρακτικών, μέχρι τον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου και την κατάργηση παρωχημένων διατάξεων που προστάτευαν τα λεγόμενα εγκλήματα τιμής και θεσμοθετούσαν τη δυσανασχέτηση των κοριτσιών από τις οικογένειες τους και άλλα κατάλοιπα παραδοσιακών πρακτικών, πέρασαν χωρίς καμία συζήτηση αφού η προσοχή όλων συγκεντρώθηκε στην επίμαχη διάταξη περί μοιχείας.
Την διάταξη αυτή που υπερασπίσθηκαν με κάθε μέσο μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης, δεν υπερασπίσθηκε κανείς δημόσια. Οι γνωστές γυναικείες φωνές του κόμματος που δίνουν μάχες για τον κεφαλομάντηλα δεν άνοιξαν καθόλου το στόμα τους γα να υπερασπισθούν την διάταξη του υιοθετημένου που προωθείται από την συντηρητική μεριά του κόμματος.
Πηγή: skai.gr