Κλείσιμο

Υπό πίεση ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον με κατηγορίες ότι έπιασε τα οπίσθια δύο γυναικών

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Να διεξαχθεί πλήρης έρευνα για τη συμπεριφορά του Στάνλεϊ Τζόνσον, του 81χρονου πατέρα του Βρετανού Πρωθυπουργού, ζήτησε ο ηγέτης των Εργατικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ.

Ο κ. Τζόνσον ο πρεσβύτερος κατηγορήθηκε σε εκπομπή του Sky News για τη βία κατά των γυναικών από τη βουλευτή των Συντηρητικών Κάρολαϊν Νόουκς ότι το 2003 την είχε χτυπήσει δυνατά στα οπίσθια κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπλάκπουλ.

Τότε η κα Νόουκς ήταν 31 ετών και διεκδικούσε το χρίσμα του κόμματος για να είναι υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Ρόμσεϊ και Βόρειο Σαουθάμπτον. Όπως περιέγραψε, ο κ. Τζόνσον τη χτύπησε «όσο δυνατά μπορούσε» στα οπίσθια λέγοντάς της «ω, Ρόμσεϊ, έχεις υπέροχη έδρα».

Η κα Νόουκς, που είναι επίσης επικεφαλής της επιτροπής Γυναικών και Ισότητας της Βουλής των Κοινοτήτων, είπε ότι προβαίνει τώρα στην αποκάλυψη διότι θα ήθελε και η κόρη της να καταγγείλει στο μέλλον ένα αντίστοιχο περιστατικό.

Λίγο αργότερα και η δημοσιογράφος του περιοδικού New Statesman Άλβα Ρία κατηγόρησε τον Στάνλεϊ Τζόνσον ότι τη «χούφτωσε» κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Συντηρητικών το 2019.

Κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία Νόουκς, ο κ. Τζόνσον απάντησε ότι δεν έχει ανάμνηση της βουλευτού.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις καταγγελίες, η Υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Αν-Μαρί Τρεβελιάν είπε ότι η δική της αντίδραση σε ανάλογη περίπτωση θα ήταν να χαστούκιζε όποιον την άγγιζε ανάρμοστα. Ως προς το ενδεχόμενο έρευνας για το θέμα, ωστόσο, είπε ότι αφορά την κα Νόουκς και το κόμμα.

Πηγή: skai.gr