Υπέρ της πυρηνικής ενέργειας

Εμφατικά απέρριψε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ νόμο που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για σταδιακή εγκατάλειψη της πυρηνικής ισχύος μέχρι το 2021,υποστηρίζοντας ότι η απόφαση ήταν \"εντελώς λανθασμένη\".

Μάλιστα, σε δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια συνόδου της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης(CDU) και του βαυαρικού αδελφού κόμματος της Χριστιανικής Κοινωνικής Ενωσης(CSU),στην βαυαρική πόλη Ερντινγκ, η επικεφαλής της CDU είπε ότι πιστεύει πως απαιτείται μία επανεξέταση του θέματος.

Ηγετικά στελέχη από την CDU και την CSU τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της ακύρωσης του νόμου κατά της πυρηνικής ενέργειας που ψήφισε η κυβέρνηση του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος ηγήθηκε ενός συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών(SPD) και Πράσινων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2005, οπότε ηττήθηκε στις εκλογές από την Μέρκελ.

Όπως παρατήρησε η Μέρκελ, μια εφικτή ενεργειακή πολιτική απαιτεί την πυρηνική ενέργεια και τόνισε ότι η Γερμανία είναι η μόνη χώρα που σκοπεύει να κλείσει ασφαλή πυρηνικά εργοστάσια.
Πηγή: skai.gr