Υπάρχουν στοιχεία για βοήθεια της ιρακινής αντίστασης από Ιράν και Συρία

Η ιρακινή κυβέρνηση θα δώσει αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα στοιχεία τα οποία συσχετίζουν ξένες χώρες, όπως το Ιράν και η Συρία με μουσουλμάνους εξτρεμιστές και οπαδούς του ανατραπέντος καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν, δηλώνει στη σημερινή «Sunday Telegraph» ο υπουργός Εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης του Ιράκ Χοσιάρ Ζεμπαρί.
Στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα του Λονδίνου ο Ζεμπαρί αναφέρει ότι η κυβέρνησή του διαθέτει πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών οι οποίες περιέχουν λεπτομερή στοιχεία για την υποστήριξη γειτονικών χωρών προς τους αντάρτες. Ο ιρακινός αξιωματούχος δεν κατονομάζει τις χώρες αυτές. Σύμφωνα όμως με την «Sunday Telegraph», «υψηλόβαθμοι ιρακινοί αξιωματούχοι» κατηγορούν το Ιράν και τη Συρία. «Από τη στιγμή που αρχίσαμε να ασχολούμαστε με το θέμα της ασφάλειας, είδαμε το πώς οι ξένες κυβερνήσεις βοηθούν τους τρομοκράτες», φέρεται να δηλώνει ο Ζεμπαρί. «Δεν γνωρίζουμε γιατί το κάνουν, γνωρίζουμε όμως από πού έρχεται η υποστήριξη. Σχεδιάζουμε να παρουσιάσουμε αυτά (τα στοιχεία) στο κοινό μέσα στις επόμενες ημέρες και θα κάνουν μεγάλη αίσθηση», προσθέτει.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «η Βαγδάτη πιστεύει ότι από την έναρξη του πολέμου έχουν παρεισφρήσει στη χώρα μέχρι και 10.000 ξένοι κατάσκοποι». Τέλος ο Ζεμπαρί δηλώνει ότι «το Ιράκ μπορεί να μην αντιταχθεί σε επιθέσεις των αμερικανικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στο Ιράκ εναντίον γειτονικών χωρών εάν αυτές υποστηρίζουν τους στασιαστές».
Πηγή: skai.gr