Υεμένη: Τουλάχιστον 8 νεκροί από επίθεση των Χούτι στη Μαρίμπ

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με ρουκέτες και drones στην πόλη Μαρίμπ, με τους ντόπιους και στρατιωτικούς αξιωματούχους να αποδίδουν την ευθύνη στους αντάρτες Χούτι.

Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι οι δυνάμεις των Χούτι, που προσπαθούν να καταλάβουν την πλούσια σε φυσικό αέριο Μαρίμπ, εκτόξευσαν μία ρουκέτα και ένα drone. Eκπρόσωπος του στρατού δήλωσε αργότερα στο τηλεοπτικό κανάλι Al Hadath ότι δύο ρουκέτες έπληξαν μια κατοικημένη περιοχή και μια αγορά και ότι εκτοξεύθηκαν και δύο drones.

Iατρικές πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι στο νοσοκομείο τους μεταφέρθηκαν πέντε νεκροί και περισσότεροι από 15 τραυματίες. Άλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε στο Al Hadath ότι τουλάχιστον 8 άνθρωποι είναι νεκροί.

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση δεν υπήρξε από τους Χούτι, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει επίθεση για να καταλάβουν το τελευταίο προπύργιο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης στο βόρειο τμήμα της Υεμένης. Από την επίθεση καταρρίφθηκε ένα drone ενώ το δεύτερο εξερράγη στον αέρα.