Υεμένη: Οι σιίτες αντάρτες Χούτι ανακοίνωσαν ότι έπληξαν σημαντικό στόχο στο Ριάντ

Οι σιίτες αντάρτες Χούτι ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν σε έναν “σημαντικό στόχο” στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, με έναν βαλλιστικό πύραυλο και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο υπό τη Σαουδική Αραβία που μάχεται εναντίον των Χούτι στην Υεμένη από το 2015 δεν επιβεβαίωσε ακόμη τις επιθέσεις.

Ο Γιαχία Σαρέα, εκπρόσωπος του στρατού των Χούτι, επεσήμανε ότι οι αντάρτες χρησιμοποίησαν έναν βαλλιστικό πύραυλο Dul-Faqqar και τρία drones Samad3 για να επιτεθούν σε σημαντικό στόχο στο Ριάντ, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Οι Χούτι έχουν επιτεθεί στη σαουδαραβική πρωτεύουσα αρκετές φορές στο παρελθόν.

“Οι επιθέσεις αποτελούν απάντηση στη συνεχή κλιμάκωση από την πλευρά του εχθρού και στον συνεχιζόμενο αποκλεισμό της χώρας μας”, εξήγησε ο Σαρέα σε ανάρτησή του στο Twitter.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, “αν συνεχίσει την επιθετικότητά της” απέναντι στην Υεμένη.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του αραβικού συνασπισμού Τούρκι αλ Μάλικι δήλωσε ότι οι δυνάμεις του αναχαίτισαν και κατέστρεψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των Χούτι που μετέφερε εκρηκτικά και κατευθυνόταν προς τη μεθοριακή πόλη Ναζράν.

Σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το SPA, αλ Μάλικι ανέφερε ότι το drone είχε στόχο αμάχους και εγκαταστάσεις στην πόλη αυτή.

Ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός επεσήμανε εξάλλου ότι από την Παρασκευή έχει καταστρέψει τουλάχιστον έξι τέτοια drones που είχαν στόχο νότιες περιοχές του βασιλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ