Yūko Takeuchi: Τα σενάρια για τον μυστηριώδη θάνατο της πριγκίπισσας του ιαπωνικού κινηματογράφου

Η 40χρονη Yūko Takeuchi έφυγε απρόσμενα από τη ζωή και έχει σηκώσει ένα κύμα θλίψης και θρήνου σε εκατομμύρια φαν της στην Ιαπωνία. Μέχρι τα 40 της, η Takeuchi ήταν στο απόγειο. Για πάνω από 20 χρόνια, με συνεχόμενες εμφανίσεις σε ταινίες, δραματικές σειρές και, σε μία από τις πιο σημαντικές μορφές ψυχαγωγίες στην χώρα της, στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Αφότου εκτοξεύτηκε στη δημοσιότητα το 1999 με το πρωινό δράμα ''Asuka'', η Takeuchi ήταν μια από τις πιο περιζήτητες ηθοποιούς της Ιαπωνίας, με το πρόσωπό της να εμφανίζεται σε εξώφυλλα περιοδικών, αφίσες και έντυπες διαφημίσεις. Είχε επίσης βραβευτεί πολλές φορές, συμπεριλαμβανομένου του Japanese Academy Film Prize. Μια από τις πιο πρόσφατες τηλεοπτικές εμφανίσεις της ήταν για την σειρά ''Miss Sherlock'' του 2018, μια συνεργασία του Hulu και του ΗΒΟ. 

Ο θάνατός της σόκαρε την χώρα, ακόμα περισσότερο λόγω του ότι ήταν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, με αυτοκτονία. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επιλόχεια κατάθληψη και την έλλειψη υποστήριξης στους ασθενείς ψηχικής υγείας στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με Ιαπωνικά Μέσα, η χώρα βρίσκεται σε πολύ χαμηλές θέσεις στη λίστα με τις χώρες με την μεγαλύτερη πνευματική ευτυχία. Κανένας από τους πιο πάνω λόγους όμως δεν επιβεβαιώθηκε σαν επίσημη αιτία αυτοκτονίας. 

Σε συνέντευξη της στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού ''Lee'', η Takeuchi είχε πει: 

''Τώρα που είμαι στα 40 μου, δεν έχω καμιά επιθυμία να κοιτάξω πίσω. Αντιθέτως, νιώθω πως όλα τα βάρη έχουν φύγει από πάνω μου. Νιώθω πιο χαλαρή. [...] Το να έχω περισσότερο προσωπικό χρόνο με την οικογένειά μου με κάνει να νιώθω πως είναι εντάξει να εκτιμώ τη ζωή μου περισσότερο. Στα 40 μου, θέλω να απολαύσω χρόνο με την οικογένειά μου, ενώ έχω παράλληλα τη δουλειά μου''. 

Συναδέλφοι και συνεργάτες της, μετά την είδηση του θανάτου της, αποκάλυψαν πως η ηθοποιός ήταν πάντα η πιο ευγενική στα γυρίσματα. ''Ήταν η 'βασίλισσα των σνακ'. Έφερνε σε όλους φαγητό, σπάνια ή ακριβά σνακ και εποχιακά πιάτα και έλεγε σε όλους να φάνε όσο θέλουν'' δήλωσε δημοσιογράφος της εφημερίδας Sports Nippon. 

Όπως όλοι αναφέρουν, επίσης, ήταν ευτυχισμένη στον δεύτερο της γάμο με τον επίσης ηθοποιό Taiki Nakabayashi, με τον οποίο απέκτησε το δεύτερο της παιδί τον περασμένο Ιανουάριο. Είχε ήδη έναν γιο στην εφηβία από τον πρώτο της γάμο. 

Ο Nakabayashi ήταν αυτός που βρήκε το πτώμα της Takeuchi στις 2 το πρωί κρεμασμένο, χωρίς κάποιο σημείωμα, στο σπίτι τους στη Σιμπούγια του Τόκιο.

Πηγή: must