Υπέρ ψήφισαν 218 βουλευτές, ενώ κατά τη υιοθέτησης ψήφισαν 208.
Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανός πρέσβης είχε απειλήσει ότι θα ασκήσει βέτο, καθώς είναι αντίθετος στον ορισμό χρονοδιαγράμματος, ενώ η ιρακινή κυβέρνηση έχει κατηγορήσει τους Δημοκρατικούς ότι προσπαθούν να επιβάλουν ένα επιβλαβές για τη χώρα χρονοδιάγραμμα.
Ο μόνος τρόπος να ακυρωθεί στην πράξη το αναμενόμενο βέτο του Αμερικανού προέδρου είναι να συγκεντρώσουν οι Δημοκρατικοί ευρύτατη πλειοψηφία των 2/3 των μελών της Βουλής, κάτι εξαιρετικά δύσκολο.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση των NBC News/Wall Street Journal που δόθηκε στην δημοσιότητα την Τετάρτη, μόλις το 22% των Αμερικανών θεωρούν ότι η χώρα κινείται στην σωστή κατεύθυνση στο θέμα του Ιράκ, ενώ το 66% θεωρούν ότι ακολουθεί λάθος κατεύθυνση.
Εξάλλου, μόλις το 12% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κατάσταση στο Ιράκ βελτιώθηκε, ενώ 56% των πολιτών συμφωνεί με την προσπάθεια των Δημοκρατικών να ορισθεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ από το Ιράκ.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.