Χρήματα δίνει το Παρίσι για την κλιματική αλλαγή

Το Παρίσι θα καταβάλει 420 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προσπάθειας που ανακοινώθηκε για να βοηθηθούν οι φτωχές χώρες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο γάλλος υφυπουργός Συνεργασίας Αλεν Ζογιαντέ, καλώντας και άλλες χώρες της ΕΕ να "δεσμευτούν".

Μόνο ένα μέρος του ποσού αυτού, δηλαδή "πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, είναι "επιπρόσθετο" στη βοήθεια που ήδη παρέχεται από το Παρίσι για τα επόμενα χρόνια, διευκρινίστηκε από το γραφείο του κ.Ζογιαντέ.

Τα υπόλοιπα "θα προκύψουν από τον προϋπολογισμό της δημόσιας αναπτυξιακής βοήθειας που έχουν εγκριθεί για το 2010, και μετά για το 2011 και το 2012", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

"Η Γαλλία θα συμμετάσχει με 420 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε αυτήν την προσπάθεια. Οι άγγλοι και οι γερμανοί συνάδελφοι έχουν ήδη λάβει παρόμοιες αποφάσεις. Καλώ όλους εκείνους που δεν το έχουν πράξει, να δεσμευτούν όσο το δυνατόν συντομότερα", δήλωσε ο κ. Ζογιαντέ όταν ρωτήθηκε απο τα δίκτυα Radio France Internationale (RFI) και TV5 Monde.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δεσμεύτηκε την Παρασκευή να χορηγήσει 7,2 δισ. ευρώ σε διάστημα τριών ετών στις φτωχές χώρες για να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις κλιματικές αλλαγές απο την επόμενη χρονιά.

Πηγή: skai.gr