Χορεύοντας για τον Ιησού...

Κάποτε λικνιζόταν μπροστά σε αντρικό κοινό πιθανότατα με... αμαρτωλές διαθέσεις. Σήμερα χορεύει ακόμη, αλλά το κοινό της είναι μάλλον διαφορετικό: γηραιές κυρίες, παιδάκια, ευυπόληπτοι κύριοι...

Κάποτε λικνιζόταν σε ημισκότεινα μέρη "πλημμυρισμένα" από τον καπνό των τσιγάρων, σήμερα τα μέρη που χορεύει είναι φωτεινά "πλημμυρισμένα" μόνο από τον καπνό του θυμιάματος...

Ο λόγος για την 38χρονη Άννα Νόμπιλι πρώην χορεύτρια αισθησιακών χορών, και νυν μοναχή, η οποία χορεύει αυτό που αποκαλεί "Άγιο Χορό" για το ρωμαιοκαθολικό ποίμνιο όπου γης μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της, τους "Χορευτές του Ιησού".

Όπως λέει η αδελφή Νόμπιλι, η "μετάλλαξή" της από χορεύτρια σε νυχτερινά ιταλικά κλαμπ σε μοναχή συνέβη σταδιακά, χάρη στη μητέρα της.

Η ολοκληρωτική αφιέρωσή της στο Χριστό όμως, ήλθε μετά από μια επίσκεψή της στο Ιερό του Άγιου Φραγκίσκου της Ασίζης, στο οποίο συρρέουν εκατομμύρια καθολικών κάθε χρόνο.

"Ο Χριστός μου εμφανίστηκε και Τον αγάπησα" δηλώνει σήμερα η Νόμπιλι, προσθέτοντας ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι ανοιχτή σε ό,τι κάνει.

"Κατανοούν ότι οι καρδιές μας ανήκουν στον Ιησού, και οι κινήσεις μας δείχνουν ότι είναι ζωντανός, και ότι είναι ο Θεός της χαράς, όχι της λύπης" τονίζει.

"Είναι ένας Θεός που χορεύει, δε μένει ακίνητος" προσθέτει η αδελφή Νόμπιλι.
Πηγή: Πηγή: ΒΒC - απόδοση Στέλιος Κάνδιας