Κλείσιμο

Χόλμπρουκ για εκλογές στο Αφγανιστάν

Χόλμπρουκ για εκλογές στο Αφγανιστάν
Οι ΗΠΑ δεν έχουν προτίμηση σε κάποιον υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του Αφγανιστάν εφέτος, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο, στο περιθώριο της συνόδου των δωρητών για το Πακιστάν, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Υπογράμμισε την ανάγκη για δίκαιες και ελεύθερες εκλογές.

Πάνω από δέκα πολιτικοί έχουν εκδηλώσει πρόθεση να είναι υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Αυγούστου διεκδικώντας τη θέση του σημερινού προέδρου της χώρας Χαμίντ Καρζάι.

Ηγέτες δυτικών χωρών είναι δυσαρεστημένοι με τον Καρζάι, ο οποίος κυβερνά τη χώρα από το 2002, υποστηρίζοντας ότι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Αφγανιστάν δεν έχει καταφέρει να πατάξει τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο όπλων και να κυβερνήσει αποτελεσματικά, έχει ενθαρρύνει τη δράση των ταλιμπάν.

"Δεν είναι μυστικό ότι στις προηγούμενες εκλογές η διεθνής κοινότητα είχε προτιμήσεις, αλλά αυτή τη φορά δεν υποστηρίζουμε ούτε είμαστε κατά οιουδήποτε υποψηφίου, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του Αφγανιστάν, εάν αυτός επιλέξει να διεκδικήσει μια νέα θητεία, πράγμα πολύ πιθανό", τόνισε ο Χόλμπρουκ.

"Είναι ένα μεγάλο γεγονός για το Αφγανιστάν και για όλους μας στη διεθνή κοινότητα και όλοι έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας στο να βοηθήσουμε το Αφγανιστάν να οργανώσει δίκαιες και ελεύθερες εκλογές", τόνισε.
Πηγή: skai.gr